Vespa bgm PRO-schokdempers bewijzen zich opnieuw in racen

,
bgm Pro Vespa schokdemper Vespa racing motorsport

bgm PRO Vespa schokdempers succesvol in ASCC races!

Net zoals we deden op onze Scooter Customshow, doen de Oostenrijkers ook een gemeenschappelijk doel: de ASCC - Oostenrijkse Scooter Challenge Cup - is de race-scooterserie in Oostenrijk voor Schakel scooters, automatische en elektrische scooters.

Elk seizoen worden zeven races van elk twee runs gehouden. Hiervan heb je 2 racedagen als weggegooide resultaten.
ascc-vespa-racing-oostenrijk

Met Scooter Center en bgm-producten op weg naar succes

Surprise-coureur Lukas Schossmann reed dit jaar op een racescooter van sQooter - Rennteam vier keer als winnaar door de finish. Het team vertrouwt op veel tuning-onderdelen van: Scooter Center Keulen. Quattrini-motor met M1L-60 cilinder en 51 mm krukas. Landingsgestel: bgm Pro schokdemper voor Vespa PK voor-en achterkant. Het remsysteem is ook BGM met een radiale rempomp aan de voorkant.

Slechts 5 Euro verzendkosten naar Oostenrijk

de Scooter Center bezorgt met UPS en DHL heel snel voor slechts 5 euro verzendkosten naar Oostenrijk - tot 31kg past daar iets in.

Nu in Scooter Center Bestel scooter winkel

ASCC - innovatieve en moderne scooterraceserie in Oostenrijk

De ASCC vertrouwt op het uitproberen van bekende en nieuwe producten tijdens de opleidingsfasen. Zo is het mogelijk om chassis te lenen en uit te proberen. Veel coureurs rijden deze producten dan ook in hun straatscooters en bevelen ze aan bij vrienden en kennissen.

Het ASCC organisatieteam heeft kosten en moeite gespaard en veel geïnvesteerd voor het seizoen 2015! Ze hebben dus hun eigen tijdwaarneming en vanaf racedag #2 in Greinbach op 25.4 april. alle races worden gedocumenteerd via MyLaps live timing. Dit is de volgende generatie tijdregistratie met een live app op smartphones en tablets, live timing op het web en op monitoren ter plaatse, evenals de mogelijkheid voor chauffeurs om verschillende informatie op hun display te laten afspelen. Race resultaten zijn te vinden op www.ascc.at of op www.mylaps.com (iets onder landselectie à oostenrijk)

Racedag 1: Première in Tulln - een groot succes

Op 11.4.2015 april XNUMX was het dan eindelijk zover: de eerste racedag van het nieuwe seizoen stond op het punt van beginnen. En met hem 23 racescooterrijders die het al eerder hebben gehaald enkele duizenden toeschouwers en fans at bike in Tulln kon niet wachten om eindelijk deel te nemen aan de eerste race in 2015. Daarnaast is een motorbeurs (de grootste in Oostenrijk voor 2015) een mooie gelegenheid om het ASCC, de teams en jezelf voor te stellen aan een geïnteresseerd publiek. En zo gebeurde het…

... het was al in de kwalificatie op zaterdagochtend Grote belangstelling van het publiek. Het weer precies goed. De chauffeurs zijn volledig gemotiveerd. En de verrassing perfect: de nieuwkomer Lukas Schossmann van het sQooter.com team pakte pole position met een rondetijd van 22,8 seconden. Startplaats 2 ging naar Thomas Lukaseder van GP-One en op de derde plaats ging naar de overall winnaar 2014, Thomas Prasch van de Horny-Hornets.

Om 14 uur werd het startschot gegeven voor race 1, die, zoals bijna alle ASCC-races, 15min + 2 ronden duurde. De baan bleek niet te snel, eerder smal en vooral erg selectief. Race nummer 1 werd gekenmerkt door veel crashes en mislukkingen, waarvan de meeste eindigden met kleine problemen. Surprise-coureur Lukas Schossmann kwam er zonder problemen door en vierde zijn eerste overwinning. De tweede plaats ging naar Thomas Prasch en de derde plaats naar Christoph Lafer. Organisator Ron zei: “We wisten van tevoren dat het krap en kort zou zijn. Vanaf dat moment werd er heel eerlijk gereden."

In race 2 waren er nog meer toeschouwers aan de rand van de baan. Ze kregen weer geweldige race-actie en spannende duels. Er waren krappe tijden, wisselingen in leiderschap, lappen. De chauffeurs waren het erover eens: “Tulln was geweldig. Cool met de menigte. ”. Aan het einde van race 2 won Schossmann opnieuw met zijn bgm PRO Vespa-chassis, voor Prasch en Kirchhofer.

ASCC Vespa Racing Österreich Oostenrijk

Racedag 2: Greinbach Alles of niets!

Daarover zijn de coureurs van de ASCC het eens: op het circuit van het PS Racing Center in Greinbach geldt maar één motto: alles of niets! Iedereen die de lange, snelle bocht (meer dan 100 km/u) niet volledig doortrekt, bang is voor de hobbels aan het einde van deze bocht en die verschillende belastingwisselingen in het binnenveld niet perfect toepast, heeft geen kans om rij hier vooraan.

En dat is precies hoe het was op 25.4.2015 april 2 op racedag #3 van het huidige seizoen: alleen de meest onverschrokken en ervaren racers waren betrokken voor de podiumplaatsen. Nadat lokale held Gerhard Konrad van het HG-raceteam de dag voortijdig moest beëindigen (cilinderschade tijdens training), was de weg vrij voor de 3 beste van het seizoen, Lukas Schossman, Thomas Prasch en Rainer Kirchhofer. Het was verrassend dat Christoph Lafer van het VorResoSchalter-team de eerste 2 onder druk bleef zetten en zelfs als derde over de finish kwam in race XNUMX.

De meest opwindende scènes van de dag werden geleverd door Schossmann en Prasch, die een paar ronden met elkaar overeenkwamen voor de eerste plaats in run 1. Schossmann verloor direct bij de start zijn pole position - de reden was een slecht afgestelde koppeling - maar wist toch de race te winnen, voor Prasch en Kirchhofer. Ook in run 1 behaalde Schossmann de volle 2 punten met de bgm-schokdempers, opnieuw voor Prasch en dit keer Christoph Lafer op de 25e plaats.