IDSM 2010 1e en 2e run Templin

,

IDSM2010

1e en 2e run op 10/11.4.2010 april XNUMX in Templin

Na een bezoek aan de Harsring bij de RH-Scooter Cup mijn nieuwe delen van Scooter Center en Sava met succes had getest, werd het afgelopen weekend serieus op de kartbaan in Templin. - De eerste race van de Int. Duits Scooterkampioenschap (IDSM) 2010 was begonnen!

De meeste van mijn chauffeurscollega's hadden vrijdag al van de gelegenheid gebruik gemaakt om op de kartbaan te trainen. Vrijdag moesten we nog werken, dus kwamen we pas 's avonds aan in Templin. Gelukkig hebben we de registratie en de technische keuring kunnen doen, want dit is altijd behoorlijk hectisch op zaterdagochtend.

In de vrije training op zaterdagochtend viel ik in de derde ronde en helaas zorgden de daaropvolgende reparaties aan mijn loper ervoor dat ik niet veel tijd had om te rijden en te testen. Maar het waren nog steeds de twee kwalificatiesessies
Overgebleven. - dus ik dacht! Helaas voor mij was er ook veel van de eerste kwalificatie in het "water" omdat het kort daarvoor begon te regenen en ik zo kort voor de training de regenbanden niet kon laten monteren.
De tweede getimede training in de middag ging des te beter voor mij, met een droge baan en zonneschijn kon ik een zeer goede 3e plaats op de grid behalen!

De warming-up en de eerste race op zondag waren een "natte race" omdat het 's nachts bleef regenen. Helaas viel ik opnieuw in de warming-up, wat veel werk betekende voor de eerste race.
In de race zelf ging het verrassend goed voor mij, ik kon mijn positie op de 4e plaats lang vasthouden en kwam toen als 5e over de finish. Aangezien ik sowieso niet goed met elkaar overweg kan in de regen, was ik zeer tevreden met deze plek.

De tweede race op zaterdagmiddag was eindelijk droog. Dus weer de droge banden van Sava monteren en daar gingen we. Ik begon niet geweldig - ik verloor twee plaatsen. Na de eerste twee hectische ronden kon ik samen met Kevin Chadritziak # 2 wegrijden van het veld achter ons en daarna vochten we een zware maar eerlijke strijd om de 82e plaats tot aan de finish. Helaas verloor ik in de laatste ronde een paar meter van Kevin door een blauwe vlag, waardoor ik uiteindelijk als vierde over de finish kwam, 3 seconde achterstand.
Over het algemeen ben ik echter tevreden met de start van het seizoen en de posities 5 en 4.
Nu kijk ik uit naar de volgende IDSM run in Zielona Gora / Polen op 8/9. Kunnen.