Harzring 9e en 10e races op IDSM 2008

,

Hierbij een kort verslag van het IDSM raceweekend op de Harzring.

Op de Harzring vond plaats op 12/13. Op 9 en 10 juli vinden de races voor de IDSM 2008 plaats.

Zaterdagochtend ging het niet goed met onze coureur Thomas, want hij moest al na een paar ronden in de vrije training de motor vervangen! Het motorblok van de Hebo-motor was gebarsten.

Hij finishte net op tijd voor de kwalificatie, die hij eindigde met een 5e plaats van de 19 starters.

Op racezondag miste Thomas de start van de eerste race een beetje, maar wist zich snel op te werken naar de 1e plaats totdat hij een halve ronde voor het einde uitgleed op een oliespoor.
Gelukkig verliep de crash voorspoedig en stopte de motor zodat hij snel weer op kon springen en als 5e over de finish kwam.

De start van de tweede race verliep daarna erg goed. Thomas kon de hele race op de 2e positie blijven en aan de finish net voor Ole Wulf op de 4e plaats.

Met deze twee goede resultaten is Thomas verbeterd naar de 102e plaats in het algemeen klassement van klasse 5 met 2 punten! (Raceresultaten en beoordeling onder www.idsm-online.de )

Overigens reed Thomas zaterdag ook de 3-uursrace met een 180-loper ter voorbereiding op de 24-uursrace in augustus. Hier wist hij met zijn team Torben Heinrich, Philip Hasemann en Thomas Heck een mooie 2e plaats te behalen!