Zielona Gora - Polen IDSM 2010

,

Op 9/10 Op 2 mei vond de tweede race op de IDSM in Zielona Gora plaats.

Aangezien de helling in Polen een van de beste IDSM-routes is, mocht ik 650Km Hoe er te komen ontbreekt natuurlijk niet. Het evenement was wederom goed georganiseerd en afgezien van de stroomstoringen tijdens de nachten was er niets op aan te merken.

Op zaterdag stonden, na 2 uur vrije training, zoals altijd de twee getimede trainingen op het programma. In de 1e Qualli was mijn motor helaas nog iets te traag en met Plaats 7 Ik was ook niet helemaal tevreden. In de tweede training ging het veel beter. met Plaats 4 van 19 starters heb ik toch een plaats op de eerste rij veilig gesteld!

Op zaterdagavond ontmoetten we elkaar comfortabel bij het kampvuur met een biertje en "benzinepraat" - voordat we naar bed gingen.

Na de warming-up op zondagochtend stond de eerste race in de 12 inch klasse op het programma. Ik had een geweldige start en werd tweede door de eerste bochten. Helaas kon ik deze positie niet lang volhouden en kwam ik na een eenzame race als vijfde over de finish. Kevin Chadrysiak won voor Max Moutschka.

In de tweede race sta ik vanaf het begin op Plaats 4 reed en had toen Philipp Winkel (kampioen 180ccm 2009) de hele race dicht achter me. In de voorlaatste ronde gleed mijn achterwiel plotseling uit in een snelle bocht en viel ik. Aangezien Philipp maar een paar centimeter achter me zat, kon hij niet meer ontwijken en moest ook naar de grond. Gelukkig konden we allebei verder en sta ik achter Philipp Plaats 5 bij het doel kwam.

Al met al was ik tevreden over het raceweekend en na een lange rit naar huis (om 0:6.30 uur weer thuis) ging ik maandagochtend om XNUMX:XNUMX weer aan het werk!

Nu zijn er een paar weken tot de volgende race om de defecte stroomlijnkap en enkele andere onderdelen te vervangen. Het volgende raceweekend vindt plaats op 19/20.6 juni. op de kartbaan in Wittgenborn.