Raceverslag - ESC HARZ-RING - 25-26.09.2020 september XNUMX

, , , , , , ,

ESC HARS RING 2020

Wij zijn sponsor van de ESC - European Scooter Challenge.
Op 25.-26. September nodigde de . uit KR Automatisering zum Finale seizoen 2020 naar de Harz-Ring in Aschersleben.

.

De trainingsdag

Op de dag van de training (vrijdag) kon je trainen in een stralend zonnetje en was er de hele dag gelegenheid om de baan te leren kennen of je eigen rondetijd te verbeteren.

de race dag

Toen het zaterdagochtend licht werd, was het al nat en koud (12 graden C.). Na de verhitte strijd in Cheb, een compleet contrastprogramma. De rijdersbijeenkomst vond plaats onder de nieuw ontworpen overkapping, waar het de hele dag begon te regenen en niet meer wilde stoppen. De vrije training begon als eerste en gaf de vijf lessen de gelegenheid zich aan te passen aan de algemene voorwaarden. In de "one-size-fits-all" lessen, die bestaan ​​uit twee Smallframe- en een Largeframe-Er is een klasse waarin de scooters moeten worden uitgerust met uniforme motorcomponenten om dezelfde omstandigheden en spannende duels mogelijk te maken.

Het was weer bijzonder spannend in de grote Smallframe-Eenheidsklasse, de K4.

Albert H. van het raceteam G16 was de snelste man in de regen en lag op de eerste plaats voor Achim. Beiden gaven alles en vielen helaas. De race-Vespa van Achim belandde na de val bijna op het herentoilet. Nadat hij zijn scooter weer uit het porselein had gehaald, kon hij de race op de vierde plaats eindigen. In race 1 en 4 vocht Robert hard met Albert en soms was er meer water te zien dan de coureur. Schouder aan schouder door de natte bochten! Met het betere einde voor Robert, en daarmee het kampioenschap in de klasse K2.

In de K5 was het niet minder spannend:

achtergrond: Valentino op de eerste plaats in het kampioenschap klassement in de K1 klasse, gevolgd door Felix (-5 punten) en Moody (-15). Er moeten nog drie runs worden gelopen met elk 48 punten voor de winnaar.

Start run 1: Na een geweldige start leidde Valentino het peloton de eerste bocht in, maar moest in de tweede bocht een sterke Moody laten passeren. Vanaf de derde bocht trok Moody langzaam weg, gevolgd door Valentino, Sebastian N., Christian K. etc. Felix kwam niet echt op gang en moest wat gevechten op het middenveld uitvechten, waardoor de voorwaartse beweging voor hem onbereikbaar werd. Moody trok weg tot de 2e ronde, maar toen verhoogde Valentino het tempo en haalde hij langzaam maar gestaag in. (Ondertussen ongeveer drie seconden tussen Moody en Valentino). Moody wilde zijn tempo weer opvoeren, maar dit leidde tot een val en gooide hem terug naar P3. Valentino nam de leiding, gevolgd door Sebastian N. met een voorsprong van ongeveer een seconde en bracht die als eerste veilig naar de geblokte vlag. P5 voor Sebastian, P6 voor Christian K.. Moody moest een ronde na de val volledig opgeven door een technisch defect aan de ontsteking. Felix kwam niet verder dan een 2 plaats. Met deze finish kon Junior niet meer van P3 worden verdreven in het kampioenschap.

Uitvoeren 2:  Na weer een knallende start, dit keer vanaf pole, gaf Valentino deze voorsprong niet op tot de finish. Opnieuw op de voet gevolgd door Sebastian, die niet zo dicht bij kon komen als in het eerste punt. Dit keer was het gat bijna 1 seconden.Wederom op de 2e plaats volgde Christian K. Moody kon de snelheid van de 3e run en training niet meer laten zien en belandde op P1, Felix op P6.

Uitvoeren 3:  Leek bijna een beetje saai, maar hetzelfde als race 2, geweldige start, weer een start-finish overwinning voor Valle. Vermeldenswaard is dat a) Sebastian dit keer slecht afkwam bij de start, in zware duels verwikkeld was en een 8e plaats moest dulden. Moody had het ook moeilijk en eindigde op P5, wat hem de 3e plaats in het kampioenschap kostte door de mislukking in de eerste run. En wie gaat naar P3 in het kampioenschap? Albert, die over de finish kwam in race 1 op P7 en race 2 op P5, en in het geheim het laatste podium in het kampioenschap veiligstelde met een zwaarbevochten P3 in run 3.

Aan het einde was er een uithoudingsrace van 40 minuten, waarin alleen K5-voertuigen mochten worden gebruikt en elk met 2 coureurs (paar werd getrokken). Na 15 minuten kon de chauffeur worden gewisseld. Het team van Achim en Valentino won deze nieuwe editie.

Dagelijkse beoordeling:

• K1: 1. Dominik F. 2. Thomas B. 3. Marten S.
  • K3: 1. Marco A. 2. Toni F. 3. Gattinger
  • K4: 1. Robert L. 2. Albert H. 3. Achim W.
  • K5: 1. Valentino R. 2. Christian K. 3. Sebastian N.
  • K6: 1. Igor K. 2. Jesco S. 3. Piotr S.
  • Het beste van alles (K5 Endurance): Achim W. en Valentino R.
  • Snelste raceronde: Albert H.

Na de ESC-run op de Harz-Ring eindigde ook het zeer korte vliegseizoen 2020 vanwege corona. De resultaten van het hele kampioenschap zijn hier te vinden:

Nieuwe chauffeurs zijn altijd welkom!

Ook de ESC mocht dit weekend vier nieuwe starters verwelkomen. De nieuwkomers werden hartelijk welkom geheten in de groep coureurs en werden, zoals elke nieuwe deelnemer aan de ESC, in hun eerste race vrijgesteld van het inschrijfgeld.

Wie heeft er nu zin? Schakel scooter racen heeft alle informatie over inschrijving ontvangen onder www.eurochallenge.de.

Dank aan alle helpers en organisatoren, maar ook aan dat Scooter Center voor de ondersteuning.